lördag 29 augusti 2015

Resten av LUNE!

LUNE är tyvärr slut för den här gången. Allting har gått över förväntan bra fastän flera av oss haft tentor att plugga till. Även när stora delar av Lund drabbades utav ett strömavbrott så fick vi rota fram alla experiment som inte krävde ström (försök att köra en lasershow utan el!). Sånt som händer och när strömmen väl kom tillbaka var vi igång igen med en väldigt tacksam publik! 

Nu är alla lasrarna nedpackade i sina lådor igen, men vi är tillbaka med Fysik & Lasershowen redan om 3 veckor på Kulturnatten! Den 19onde september öppnar vi upp fysicums dörrar för alla. Se till att komma i tid för att hinna få biljett (första föreställningen börjar kl. 11) och ta med din bästa vän!




Syns snart igen! 

måndag 24 augusti 2015

Välkomna internationella studenter!

Hejsan hoppsan bloggläsare!

Idag hade vi hela fem stycken föreställningar. De tre första var för skolklasser i årskurs 8-9 medan de två sista var för dem nyinflyttade internationella studenterna. Vi försökte välkomna dem hit till Lund på bästa möjliga sätt! Och oj vad det uppskattades! Med stående ovationer och nyfikna frågor efteråt om hur lasrarna fungerar.

Nedan har vi lite bilder från idag, lyckas ni se er själva i publiken?


Hur insläpp ser ut när en sitter bakom ljud- och ljuskontrollerna.
Alla ska få plats!

Ingen lyckas fly undan vattensprutaren!


När saker brinner är mobilerna snabbt uppe ur fickan för att dokumentera.
Imorgon blir det tyvärr inget inlägg då jag (Rebecca) kommer vara borta hela kvällen, men på onsdag syns vi här igen, tjingeling!

fredag 21 augusti 2015

Första dagen!

Chacha bloggen!
Första dagen med föreställningar är nu avslutad och vi tar en kort paus för helg och fortsatt lagning utav lasrar. Dagens föreställningar bjöd på både skratt och applåder! Fastän några utav oss är lite ringrostiga efter sommarlovet så uppskattade publiken allt från trolleritrick till ellära. I helgen hoppar vi även in en stund i labbet i hopp om att nästa vecka kunna introducera ännu fler nya experiment!

Här har vi lite bilder från idag!

Vassily visar oss vad man kan göra med matolja...

...och  Johan demonstrerade vad som händer när man fyller
en Coca Cola-flaska med flytande kväve!

Samt - vad vore den här bloggen utan lite lasrar?

Ha en trevlig helg i solen alla bloggläsare!

torsdag 20 augusti 2015

Upplock inför höstterminens LUNE!

Hej bloggen!
Det har varit väldigt tyst här i några månader nu, men äntligen har höstterminen kickats igång i Lund! Vi på Fysik & Lasershowen vet exakt vad detta innebär och har inte legat på latsidan! De två senaste dagarna har vi ägnat oss åt uppackning, men även en hel del lagande utav lasrar. Det händer ju tyvärr att saker går sönder ibland, så då får man fixa och trixa! Bilder från detta syns nedanför.

Vi har även lyckats koka ihop några nya experiment att visa för er nu i veckan, samt dammat av några som legat på hyllan allt för länge! Vi ser verkligen fram emot att få visa både dem och de nya hela lasrarna för er! Vi kör shower från och med imorgon 20/8 till och med torsdag nästa veckan 27/8.
Frida har stenkoll på hur lasrarna ska kopplas!

Många lasrar som måste sitta rätt.

Limpistolen och lödpennan är lasershowarens främsta verktyg!

Ha det gött!