torsdag 25 april 2013

Halva veckan har gått
Nu har vi kört ca hälften av föreställningarna. Fyra shower om dagen, två för årskurs 4-6 och två för årskurs 7-9. Vi har även haft mindre besök av barn från förskolan till och med årskurs 3.

Några bilder från barnföreställningarna.
På onsdagskvällen invigdes festivalen officiellt med tal, spännande underhållning och mingel. En chans att träffa andra deltagare i festivalen och personer från massa intressanta forskningsområden, samt att få en bit gratis mat. J
Under vår vecka i Göteborg gör vi främst föreställningar för skolor på dagtid, men vi klämmer även in tre föreställningar för allmänheten varav den första är nu i eftermiddag. Vi har gjort reklam för dessa genom att dela ut vykort med information, hoppas det ger ett gott resultat! 
Jonas hoppas på stor publik!
Avresa till Göteborg!
Under fredagen, den 19:e april, packade vi ihop våra grejer i en ny, något mindre lastbil. Det tog lite tid men allt fick plats och på lördagsmorgonen bar det av till Göteborg och Vetenskapsfestivalen.  För vissa i gänget är det första gången men showen har faktiskt varit med på festivalen i 13 år.
Det blåste kallt i Lund när den gula lastbilen packades full.
Under lördagen och söndagen packade vi upp all utrustning till experimenten och lasershowen.

Det kan se rörigt ut men för det mesta har vi full koll, Sara vet vart allt ska vara!

söndag 7 april 2013

NMT-dagarna

Naturvetenskap-, medicin- och teknikdagarna för gymnasieelever avklarades i mars. Under en vecka arrangerar Lunds universitet studiedagar med populärvetenskapliga föreläsningar m.m. och såklart Fysik och lasershow på Fysicum! Vi har ju, som nämnts i tidigare inlägg, två nya medlemmar och samarbetet i det nya gänget var bra och alla shower genomfördes med vanlig kvalitet (dvs toppkvalitet!). 
Nästa projekt är Vetenskapsfestivalen i Göteborg i slutet av april. Det är en hel del som ska packas och även repareras då alla resor frestar på utrustningen. En fullspäckad vår väntar oss alltså. 
Fullt hus på veckans 15 föreställningar.

Principen för en glödlampa demonstreras med ett bländande resultat!

Lasershowen är alltid en lika populär avslutning på föreställningarna.



Välkomna Alexandra och Daniel!

Fysik och lasershowgänget har utvidgats ytterligare! För att få bra kontinuitet i arbetet så välkomnar vi två nya medarbetare som vi ska lära upp inom alla områden som en lasershoware ska behärska. 

Alexandra Andersson tar sig an jobbet med glädje :)
Daniel Mikkola väntar på att få gå in på scenen på NMT-dagarna!