fredag 30 november 2012

First day of shows in Belgrade November 29th

First day, always nervous and you never know what to expect. It's hard the first day to do the shows in english, but the audience really helped us to get into the right mood. We had a blast, and are looking forward to the days to come, when everything falls into place.
Odd's working the mixer between shows, don't let him close to it during the show...
Pre-show...

Violeta texting in the corner backstage.

Happy lasershowers and happy "customers", thanks for comming!

some photons

The crew!
Violeta,Stina,Odd,Jonas,Johan,PO and Helena (Sara behnid the camera)

Before...

Relaxing in the hotelroom. 

Odd and Johan found an awesome bottle at the supermarket. Johan-Does it burn??

After...

verbet "att serba sig"

Definition av "att serba sig" beskrivs bäst av bilderna nedan. Istället för att använda ramper och lyfta in 4 ton utrustning tycker serberna att det var bättre med ett litet lyft på 2 m.
Första lyftet var ok...

 Andra lyftet gick väl också ok...
 Men sen blev det fler och fler som var tvungna att hjälpa till för att få casearna över kanten.
Alla var ganska trötta när lastbilen var tömd. Även serberna...

More of the rigging!

Wednesday it was time rig the show. Starting at 9 am we worked the whole day with a short food break at around 3 pm. We got back to the hotel around 11 pm, ready for the first day of shows.

It takes time to rig the show, and it might become messy...

Violeta rests for a few seconds.

Not done yet, but we're getting there...

Alla lasrar på plats

På onsdag morgon var det bara att börja sätta upp alla lasrar, ljud och experiment. Eftersom vi varit där en gång tidigare kunde vi snabbt börja sätta upp lasrarna. Men lite funderingar och diskussioner behövs det ändå innan man kommit fram till bästa lösningarna.
 
Sara och Odd diskuterar hur lasrarna ska sitta.

Violeta funderar om detta är rätt stryningsbox.

Jonas satte upp discokulan i taket vilket inte alltid är så enkelt.

Efter allt var klart för morgondagen gick några till hotellet för att sova, andra gick och åt pizza.

Framme!

Efter en omväg via Arland kom vi fram till Belgrad efter ca 6 timmar. Vi var alla ganska trötta då men efter en god middag fanns det nya krafter att last ur lastbilen som kört ner alla grejer.
 
 Kl 22.00 kunde vi börja last ur grejerna ut lastbilen
 

Odd var jätte glad att få lyfta igen...

Så var allt inne i teatern där vi skulle vara.

 
Kl 24.00 var vi klara med att packa ut lastbilen och det var bara för oss att gå tillbaka till hotellet för att sova. Imorgon skulle det bli en lång dag med att få alla lasrar och experiment på plats.

 

tisdag 27 november 2012

Belgrad nästa

Då var det dags att för andra året i rad gästa Festival Nauke i Belgrad. Förra året blev det en sådan succé att vi får chansen i år igen. På torsdagen skickade vi iväg ungefär 4 ton utrustning i en stor lastbil och på tisdag bär det iväg för oss själva. Jag vill ta tillfället i akt att tacka alla de studenter som hjälpe till att lasta i Lund, utan er hade vi inte fått iväg grejorna, men så har vi ju världens bästa studenter, TACK!
Redan på tisdagkväll ska vi lasta av, det var en historia i sig förra året, och med lite tur blir det lite bilder på det under veckan. I år ska vi göra uppemot 20 föreställningar på 4 dagar och är laddade till tusen! Så räkna med att det blir ett par uppdateringar.
Jag skulle också vilja önska Johan lycka till på sin första konferens i Boston - Go get em' - vi kommer att sakna dig i Belgrad.
Johan och Odd lyfter, Sara står och räknar och prickar av. Över 70 kollin ska med...

Än så länge är det mycket golvyta kvar...

Allt ska in...

Det lastande gänget! Tack för hjälpen!

//Dr Z


SVTs årskrönika

Programmet visas i SVT på Nyårsdagen, titta då!

Nu händer det grejer... Fysik och lasershow har spelat in för Sydnytts årskrönika hela dagen idag! Så vi ska vara med på TV och det är ju inte dåligt. Per och Johan från SVT kom kl 9 imorse och sen har kameran rullat hela dagen och det slutade nog med 6 hela experiment.

Det var mycket grejer som skulle på plats innan inspleningen kunde börja.
 
Johan och Per instruerade och regisserade för att allt skulle gå så smidigt som möjligt. Men fysiken fick vi stå för.
 
PO och Sara håller rekvisita och Johan repeterade repliker. Det ser ut som att Per lyckats hålla laxen på rätt plats denna gång :)
Johan hade huvudrollen under dagen.
Tagning ett!
 

Hej då Ellinor, Hej Jonas

Efter många års troget arbete har lasershowens antagligen mest ordningssamma, slutat. Ellinor var den som alltid hade stenkoll på läget och visste var minsta lilla pryl var inför varje föreställning. Det har varit superkul att ha dig med och vi kommer ju självklart att sakna dig! Vi hoppas på att det kanske kommer ett gästspel någongång i framtiden, du har ju kvar scenkläderna ;). För oss kommer du alltid vara en fysik och lasershoware!

Men efter regn kommer ju solsken! Och i detta fall heter den Jonas Ravelid. Det ska bli kul med en ny i gänget och vi ser fram emot en ny medarbetare. Välkommen Jonas!