måndag 28 november 2011

Bilder från Oslo!

Vi hänger upp den stora banderollen så att folket skall hitta rätt lätt! Universitetet stod också för en hel del reklammateriel.

I en ny lokal i en ny stad får man fundera över hur man ska sätta upp showen bäst, Sara och Violeta inspekterar!

Utan snacks jobbar vi inte lika snabbt!

Precis innan första föreställningen måste det sista planeras. Man vet inte riktigt om gänget är nervösa eller bara känner lite hopplöshet när tiden är knapp...

Men när publiken är på plats och Odd sätter igång applåderna försvinner all oro, det är ju så kul med Fysik- och Lasershow!

Nyfikna barn och vuxna i massor fick se en show som de verkligen uppskattade! Johans kärl med flytande kväve är alltid lika spännande!

Många experiment hann vi med, och en del spex! Violeta är bestört över Johans agerande.

Efter tre svettiga föreställningar är det dags att packa samma kväll...

... i totalt beckmörker! Tur att vi hittade en ljuskälla, annars hade vi inte kommit så långt den natten.

Ordning och reda skall det vara! Snart ska vi åka iväg igen och då måste packningen stämma!

Stegen kan vara ens bästa vän ibland. Odd, Johan och Violeta är några som ofta befinner sig på högre höjder.

Vi fick chans att se den häftiga ljus- och fyrverkerishowen som avslutade söndagens Astrofestival!

lördag 19 november 2011

På besök i Oslo

Förra veckan hade vi i Fysik- och Lasershow en hektisk men skojig helg i grannlandets huvudstad Oslo! Universitetet i Oslo fyller i år 200 år och detta tillsammans med den återkommande "Astrofestivalen" lockade massor av besökare till flera evenemang som ägde rum under söndagen.
     Vi åkte tidigt på fredagsmorgonen och turades om att köra minibussen och lastbilen rullade på bra. På lördagen fick vi tillgång till vår lokal som rymde ca 500 besökare. Fantastiskt! Men när man är på en ny plats och har mycket specifik utrustning kan det uppstå problem. Lite ont om plats och några trappsteg att lyfta upp och ner för samt behov av elförsörjning gjorde att vi fick tänka till, men improvisation är något som gänget är vana vid och problemlösning är ju som godis för en naturvetare!
     Flera timmar och många meter sladd (och en god natts sömn) senare var det söndageftermiddag och första föreställningen närmade sig. Vi körde tre föreställningar med en halvtimmes mellanrum, så det var lite stressigt men allt flöt på och blev bara bättre och bättre så sista föreställningen var kanon! Det som var synd var att alla som ville se oss inte fick möjlighet till det då det var fullt på alla föreställnigar och fortfarande kö utanför, men det får vi nog kalla ett angenämt problem.
     Som avslutning på festivalen firade universitetet med en stor fyrerkeriföreställning, och sen var det dags för oss att packa och åka hem. Helgen var som sagt intensiv men väldigt rolig och vi vill tacka UiO för att vi fick komma och vara med och för det trevliga bemötandet. Slutligen ett stort Grattis till jubileet från oss i Lund !

(Bilder dyker upp inom kort.)