torsdag 24 juni 2010

"che che"

Ja då var vi hemma igen. Tänk vad fort det har gått och tyvärr har vi inte hunnit blogga i takt med att dagarna gått, men det kommer nog lite uppdateringar i efterhand. Jag skulle bara vilja säga tack (che che) till alla för en jätte härlig resa. Och efter succén vi gjorde borde det inte vara sista gången Fysik och lasershowen är ute på turné.


"Gänget" alltid redo för nya uppdrag

måndag 21 juni 2010

EXPO dags

På torsdagen var det EXPO-dags. Eftersom vi medverkade i den Europeiska pavilliongen så fick vi biljetter och kunde dessutom gå in som VIP personer i alla pavillionger.Det var flera timmars kö utanför pavilliongerna men VIP får ju självklart gå före i kön. Det gjorde att vi hann med flera pavillionger och vi besökte naturligtvis först den svenska pavilliongen.
Johan rider Dalahäst

Även Lunds universitet var representerat i pavilliongen, men vi var alla överrens om att den Svenska Pavilliongen hade behövt lite mera action...

Vi besökte även den Finska, Eu-Belgien, USA och Kinas paviliong. Alla var överrens om att USA:s var bäst, men Kinas var inte heller dålig. I Kinas pavilliong fick vi gå en riktig VIP ingång, med särskilld hiss, och grejor. Klart tufft.
Ett gäng glada fysiker i den Kinesiska pavilliongen

Efter en späckad dag på EXPO:n så varvades det ner, tjejerna gjorde manikyr och killarna fick sig en välbehövlig massage.

Stina och Ellinor torkar nagellack


//Johan

lördag 19 juni 2010

Tygmarknad

Dagen började med ett dopp i hotellets fina pool. Även bastun användes och de flitiga av oss (egentligen bara Johan K) besökte också gymmet.



Odd i karateutstyrsel/hotellets badrock


Sedan begav vi oss till en stor tygmarknad där vi beställde kostymer, klänningar och västar. Såklart inhandlades det en hel del tyg också.


Sara prutar på priset sitt klänningstyg


På kvällen var det återigen dags för kinamat (som vi börjat tröttna på något...), där vi som vanligt beställde in ett antal rätter som vi delade på. Vi måste faktiskt påpeka att vi blivit riktigt bra på att äta med pinnar!

Tomas beställde en Shanghai-specialitet; igelkottfisk


/Ellinor

Idag, tisdag, hade vi de sista föreställningarna för allmänheten och hälsade alla gäster välkomna med "chan jin" vilket de förhoppningsvis uppfattade som "välkomna!". Det var fullsatt på alla föreställningar med hundratals besökare som inte riktigt förstod vad "ingen blixt" och "stanna i lokalen under showen" betydde. Men allt var väldigt uppskattat och efteråt var vykort och tröjor ytterst populära!

När det var dags att packa ihop blev det en väldig fart på lasergänget och efter att sista showen var slut (ca kl 16) så var allt nedstuvat och avbockat innan kl 20. Då skulle vi få hjälp med att sätta etiketter på bagaget men fick vänta ända till 22.30 innan alla kunde åka hem och pusta ut på svala hotellrum. Men som de glada underhållare vi är var den långa väntan inget problem, ett exempel utöver hattkastning och musjakt är de roliga pappa-historierna: "Ser du fönstret där uppe där det är tänt? Där har jag slä(c)kt!"...



//Stina

Första dagen med föreställningar!

Awesome frukost på vårt nya hotell! EU valde att lägga oss in på stadens finaste hotell, och rummen är riktigt lyxiga.


Föreställning för VIP'arna. Första show ever med tolk. Det gick ganska bra, dom skrattade och var med på skämt och bus.


Innan showen blev vi alla introducerade på någon snofsig öppningsceremoni. Det fanns massor med mat (läskig och god mat, kakor och kött huller om buller), och riktig champagne!

Efter showen firade vi med att äta på en restaurang vald på slump där det serverades groda och brun (g)risvin. Alla stöp ner i sin säng på sitt enkelrum (EU tyckte det var lämpligt att spendera enkelrum på hela hurven). Vissa önskar att jag påpekar att det är jag, Odd, som skriver detta, ty svenskan blir så rolig. Sjåför, pöbb, guleböy etc. ;P

Upplock och svett

Det är en hel del arbete att plocka upp ungefär 3 ton materiel i en helt ny lokal, det är dessutom surt att behöva lyfta av allt från ett lastbilsflak, men jag antar att det är det som formar våra starka kroppar...



Men upplockandet blev lite smidigare eftersom vi fick en stor tross byggd i lokalen.



Efter alldeles för lite mat och för mycket bärande och svettande så fick vi upp de flesta prylarna på söndagkvällen. Allt började falla på plats, trots vissa små problem. Det hade tryckts upp en mängd banderoller och liknande. Inte illa eller hur?!



Att klättra högt och lyfta tungt är självklara delar för alla roddare. Här justerar Johan lasertratten i mitten.



Vi lämnade lokalen vid kl 23 efter lite drygt 12 timmars arbete, för att komma tillbaka 9 timmar senare. Odd och Ellinor ses här nöjda med en god dags arbete.



/Johan

lördag 12 juni 2010

Swedish day

Jaha, efter mycket om och men så kommer vi åt bloggen igen. Den är spärrad, varför är ett mysterium; men, men inget som man inte kan råda bot på... Vi har idag varit på Fudan universitetet och hälsat på, och framför allt kollat så att allt är redo med kemikalier och liknande inför föreställningarna. Naturligtvis blev det mer problem när folket på Fudan ringde och pratade med Science Hall. -Nä, kemikalier kan ni inte ha, inte utan tillstånd. Med lite stämplar och lite papper tror vi saken är biff, men det tog större delen av dagen. Grejorna är nu, enligt utsago, igenom tullen. Så imorgon börjar det jobbiga arbetet. Men innan dess ska vi byta hotell.

Tomas dansar "Ritsch ratsch"!

På Fudan var det "Sweden day" idag. Ericsson, Elekta, SBC och Volvo ordnade svenskdag på Fudan, med midsommarstång, dans och lite stånd. Och naturligtvis typisk svensk musik i högtalarna. Lite skoj var det allt.
Alla är vi väldigt eftertraktade fotoobjekt, särskilt damerna i sällskapet, här är Sara tillsammans med en mycket nöjd kines...

Sara med en nöjd kines

Som vi alla vet äter kineserna inte alltid samma saker som vi, men en sak är säker... Det finns inget i havet som vår norrman Odd inte äter!

Varför inte lite friterad krabba, och varför inte hel?

fredag 11 juni 2010

Framme!


Så var vi äntligen framme efter en lång flygresa. Vi flög vid 13.20 från Köpenhamn och mellanlandade i Helsingfors innan vi var framme i Shanghai vid 07.30 lokal tid. Väl framme blev vi hämtade av denna man som var mycket glad att få va med på bild. Alla kineser tycker också att det är mycket roligt att ta bild på oss. Så vi har nog redan poserat 5 gånger tillsammans med kineser.

Vi checkade in på ett jättefint hotell och sen gick vi ut och åt riktigt kinamat, och till och med jag tyckte maten var god, fast jag sparade benknotorna till de andra.

Johan x2 och PO har träffat han som har hand oss här på världsutställnignen och han meddelade att våra grejer fortfarande är i tullen men han lovade att de skulle vara framme tills på sön då vi ska plocka upp sakerna.
Vi andra har traskat omkring coh tittat på sovenirer till världsutställningen.

Odd och Stina visar maskoten för World Expo 2010.

onsdag 9 juni 2010

Da´n före da´n

Nu är det nära...Förväntningarna är nog stora hos oss alla. Största rädslan just nu är nog att alla grejer inte är i Shanghai när vi kommer. vad gör vi då? och är sakerna där, då ska vi slå världsrekord i att plocka upp lasershow på kortast tid. Har aldrig plockat upp på så kort tid tidigare i en ny lokal. Det blir verkligen en utmaning. Men vi är ju proffs så det ska vi nog fixa :).

Alla väskorna är packade, med så lite saker som möjligt. Dels för att få plats med lite fysik och lasershow grejer som ska med i sista sekund och dels för att jag hoppas på lite shopping innan vi åker hem. Så nu är det bara att gå coh lägga sig och hoppas på lite god sömn.

/Sara

tisdag 8 juni 2010

Sakerna skeppas



Redan innan Lundakarnevalen startat skeppades de 3 tonnen utrustning till Shanghai med flyg. En lycklig Johan poserar framför lastbilen. Nästa gång vi ser sakerna är i Shanghai, oskadda och hela hoppas vi eftersom vi inte har någon reservmateriel med oss.

Första inlägget

Nu har vi skapat en blogg för att alla ska ha möjlighet att följa oss på vår turné till världsutsällningen i Shanghai, Kina.